20.04.2024   •     +385 (22) 200 293   •     vz@vzskz.hr
 

 

  13.04.2013 08:44

Održana izvještajno izborna Skupština Vatrogasne zajednice Šibensko kninske županije

 

Vatrogasna zajednica Šibensko kninske županije u Gradskoj vijećnici dana 12.travnja 2013 god. u Šibeniku održala je svoju izvještajno izbornu Skupštinu .
Predsjednik vatrogasne zajednice gosp. Zoran Smolić pozdravio je sve nazočne članove Skupštine a prvenstveno naše rado viđene goste predsjednika Hrvatske vatrogasne zajednice Antu Sanadera,načelnika hrvatske vatrogasne zajednice Željka Popovića i Župana Šibensko kninske županije gosp. Gorana Pauka.

Vatrogasna zajednica Šibensko kninske županije u Gradskoj vijećnici dana 12.travnja 2013 god. u Šibeniku održala je svoju izvještajno izbornu Skupštinu .
Predsjednik vatrogasne zajednice gosp. Zoran Smolić pozdravio je sve nazočne članove Skupštine prvenstveno naše rado viđene goste predsjednika Hrvatske vatrogasne zajednice Antu Sanadera,načelnika hrvatske vatrogasne zajednice Željka Popovića i Župana Šibensko kninske županije gosp. Gorana Pauka.
Uz izbor radnih tijela Skupštine podnesena su izvješća verifikacijskog povjerenstva ,izvješće o operativnom radu ,izvješće o materijalnom financijskom poslovanju te izvješće o nadzornog odbora
Županijski vatrogasni zapovjednik Darko Dukić članove skupštine izvijestio je o operativnom radu vatrogasne zajednice u 2012god.sa osvrtom na proteklo četverogodišnje razdoblje. Tijekom protekle godine na prostoru županije ukupno su se zbila 2394 događaja na kojima su intervenirale vatrogasne postrojbe od čega se 1155 događaja odnosi na požare otvorenog prostora. Tijekom protekle godine ukupno je angažirano 13 560 vatrogasaca koji su odradili 45833 radna sata. Za uspješan i kvalitetan rad na samim intervencijama prikazano je koliko se ulaže u samom pripremnom dijelu što se odnosi na razne vrste osposobljavanja,usavršavanja te kroz nabavku vatrogasne opreme .
Tajnik vatrogasne zajednice Željko Čoga podnio je financijsko izvješće za 2012.god i financijski plan i plan rada za 2013.godinu.
Nakon prihvaćanja izviješća dana je razriješnica rukovodstvu vatrogasne zajednice .
U narednom četverogodišnjem mandatu zajednicu će voditi predsjednik Zoran Smolić,potpredsjednici Tomo Siničić i Goran Kević,zapovjednik Darko Dukić i tajnik Željko Čoga.
U prigodnom obraćanju članovima Skupštine predsjednik HVZ Ante Sanader zahvalio se svim vatrogaskinjama i vatrogascima na svemu što obavljaju u zaštiti lijepe naše. Hrvatska vatrogasna zajednica razumije probleme vatrogastva i ulažemo velike napore da vatrogastvo u RH napokon bude jedno tijelo. Školovanja, usavršavanja a sa time i same intervencije moraju imati jasnu hijerarhijsku liniju.
Župan Goran Pauk uz čestitke starom novom rukovodstvu zajednice također se zahvalio svim vatrogaskinjama i vatrogascima na svemu što rade u sustavu zaštite i spašavanja.
Šibensko kninska županija ulaže velike napore kako financijske tako i materijalne u sustav zaštite i spašavanja sa samo jednim osnovnim ciljem da nam svi žitelji a i naši gosti budu što sigurniji. Tijela županije na svojim sjednicama kroz proteklo razdoblje donijela su bitne dokumente koji se odnose na zaštitu od požara Procjenu i plan zaštite od požara ,Provedbeni godišnji plan ,Planove sukladno programu Vlade RH. Na kraju je Župan napomenuo da je uvijek na raspolaganju čelništvu vatrogasne zajednica a i svim vatrogascima .
Predsjednik vatrogasne zajednice Zoran Smolić u završnom obraćanju zahvalio se članovima Skupštine na iskazanom povjerenju za novi četverogodišnji mandat . Te je još jednom napomenuo glavne i osnovne ciljeve zajednice u narednom mandatu. To su poticati i osnivati vatrogasne postrojbe na područjima gdje nemamo organizirano vatrogastvo ,nastavljamo proces koji smo započeli 2012.god. a to je edukacija i opremanje,uvođenje specijaliziranih timova u sustav vatrogastva ( ronioci,traganje i spašavanje ,tehničke intervencije) jer samo dobro osposobljen i opremljeni vatrogasac kvalitetno može odraditi sve zadane zadaću u sustavu vatrogastva.

 

 

HPB: 2390001-1100348865
Broj žiro računa ZAKLADE KORNAT

Copyright © 2024 | Vatrogasna zajednica Šibensko-kninske županije | Sva prava pridržana | Web dizajn i razvoj: MEDIAN kreativna rješenja