25.04.2024   •     +385 (22) 200 293   •     vz@vzskz.hr
 

 

  03.04.2014 09:19

Održan sastanak sa županijskim vatrogasnim zapovjednicima

 

U vezi priprema, provedbe i praćenja odredbi Programa aktivnosti u provedbi posebnih mjera zaštite od požara od interesa za Republiku Hrvatsku u 2014. godini, u prostorima Javne vatrogasne postrojbe grada Daruvara 27. ožujka 2014. održan je sastanak sa županijskim vatrogasnim zapovjednicima.

U vezi priprema, provedbe i praćenja odredbi Programa aktivnosti u provedbi posebnih mjera zaštite od požara od interesa za Republiku Hrvatsku u 2014. godini, u prostorima Javne vatrogasne postrojbe grada Daruvara 27. ožujka 2014. održan je sastanak sa županijskim vatrogasnim zapovjednicima.
 
Na dnevnom redu bila je realizacija zadaća Programa aktivnosti u 2014. godini i provedba Državnog plana angažiranja vatrogasnih snaga te praćenje statističkih podataka vatrogastva.

Sastanku je, uz glavnog vatrogasnog zapovjednika Slavka Tucakovića i njegova zamjenika, načelnika Hrvatske vatrogasne zajednice Željka Popovića, nazočilo 18 od 21 županijskog vatrogasnog zapovjednika. 

Nakon kratkog prikaza (prezentacije točaka PA s obvezama županijskih vatrogasnih zajednica i Hrvatske vatrogasne zajednice (po rokovima provedbe i točkama u kojima su izvršitelji/sudjelovatelji), prisutni zapovjednici su ukratko izvijestili glavnog vatrogasnog zapovjednika o dosadašnjem tijeku provedbe pripremnih aktivnosti za sezonu (najvećim dijelom izvršeno prema rokovima), pri čemu je istaknuto nekoliko detalja koje bi bilo poželjno doraditi (vidjeti mogućnost pojednostavljenja procedura refundacije za „sezonske“ vatrogasce, provjeriti mogućnost doznake sredstava prije mjesečnog obračuna – avansno ako je moguće, dodatno provjeriti čišćenje pružnog pojasa uz pruge - HŽ ponegdje planiraju samo ručno i mehaničko čišćenje, bez kemijskog tretiranja, provjera ažurnosti dostavljenih podataka od strane Hrvatskih šuma – ESRI format, te izrada jedinstvenih podloga/smjernica za Planove operativnog djelovanja i angažiranja snaga na području županija, te popunjavanju sezonskih vatrogasnih interventnih postrojbi). 

Glavni vatrogasni zapovjednik Republike Hrvatske Slavko Tucaković je naglasio kako će provjeriti mogućnosti realizacije prijedloga i sugestija, nakon toga ukratko izložio stanje oko praćenja statističkih podataka vatrogastva (Sporazum DUZS-a i HVZ o zajedničkoj aplikaciji za praćenje i obradu podataka), zatražio ažurnu dostavu podataka o svim intervencijama na sadašnjim obrascima (do skore izrade i upućivanja na teren jedinstvenog obrasca) kao i žurnu dostavu potraživanja (zapovjednika s priobalja) za planske dislokacije (kako bi Plan dislokacija bio izrađen najkasnije do 15. travnja). Naglasio je kao će pri tome traženja i mogućnosti ispomoći usklađivati osobno i izravno sa zapovjednicima. 

Pod točkom razno ukratko se raspravljalo o potrebi usklađivanja/reorganizacije sustava veza u vatrogastvu.
 
GVZ je na kraju najavio naredni sastanak za 16. travnja u Zagrebu, na kojem će se se, uz ostalo, definirati Plan dislokacija za ovu sezonu, a zapovjednici će biti upoznati i sa stanjem i mogućnostima vezano uz prethodno navedene sugestije i prijedloge

                                                                                                                                         Izvor:duzs.hr

 

 

HPB: 2390001-1100348865
Broj žiro računa ZAKLADE KORNAT

Copyright © 2024 | Vatrogasna zajednica Šibensko-kninske županije | Sva prava pridržana | Web dizajn i razvoj: MEDIAN kreativna rješenja