25.04.2024   •     +385 (22) 200 293   •     vz@vzskz.hr
 

 

  10.04.2014 09:17

Objavljen natječaj za podnošenje prijedloga projekata u okviru Mehanizma Unije za civilnu zaštitu

 

Europska komisija objavila je natječaj za podnošenje prijedloga projekata iz područja pripravnosti i prevencije te onečišćenja mora u okviru Mehanizma Unije za civilnu zaštitu za ovu godinu.

Europska komisija objavila je natječaj za podnošenje prijedloga projekata iz područja pripravnosti i prevencije te onečišćenja mora u okviru Mehanizma Unije za civilnu zaštitu za ovu godinu.

 

Mehanizam Unije za civilnu zaštitu je jedan od programa Unije koji ima za cilj olakšati suradnju u intervencijama pomoći civilne zaštite u hitnim slučajevima.

 

Područje koja su obuhvaćena ovim natječajem su:

-       projekti prevencije (istraživanje uzroka katastrofe, predviđanje, javno informiranje) koji doprinose razvoju politika prevencije katastrofa, povezivanju dionika i politika kroz ciklus upravljanja u katastrofama te poboljšanju učinkovitosti postojećih instrumenata politike za prevenciju katastrofa,

-       projekti pripravnosti (otkrivanje, edukacija, umrežavanje, vježbe, mobilizacija stručnjaka) koji doprinose poboljšanju učinkovitosti žurnog djelovanja unaprjeđenjem pripravnosti i svijesti o snagama civilne zaštite, potpori nastojanjima zaštite građana, okoliša i imovine u slučaju prirodne i od strane čovjeka uzrokovane nesreće, omogućavanju suradnje među zemljama u pripravnosti civilne zaštite i onečišćenja mora.

 

U okviru projekata mogu se financirati aktivnosti izrade studija, tečajevi, radionice, vježbe i slično.

 

Potencijalni korisnici mogu biti tijela državne uprave, sveučilišta, međunarodne organizacije, nevladine udruge te komercijalne tvrtke, uključujući i malo i srednje poduzetništvo.

 

Europska komisija u okviru Mehanizma Unije za civilnu zaštitu sufinancira projekte prevencije i spremnosti sa 75% ukupne vrijednosti prihvatljivih troškova projekta (ostatak troškova snosi sam ugovaratelj projekta).

 

Detalji natječaja mogu se pronaći na sljedećem linku:

http://ec.europa.eu/echo/funding/opportunities/calls/2014_call_prevprep_cp_marine_pol_en.htm.

                                                                                                                                                  Izvor:dusz.hr

 

 

HPB: 2390001-1100348865
Broj žiro računa ZAKLADE KORNAT

Copyright © 2024 | Vatrogasna zajednica Šibensko-kninske županije | Sva prava pridržana | Web dizajn i razvoj: MEDIAN kreativna rješenja