29.03.2024   •     +385 (22) 200 293   •     vz@vzskz.hr
 

 

  03.05.2016 20:01

Izaslanstvo HVZ na prijemu kod Predsjednice RH gđe Kolinde Grabar Kitarović

 

Predsjednica Republike Hrvatske gđa Kolinda Grabar Kitarović primila je izaslanstvo Hrvatske vatrogasne zajednice.

Predsjednica Republike Hrvatske gđa Kolinda Grabar Kitarović primila je izaslanstvo Hrvatske vatrogasne zajednice na čelu s predsjednikom Antom Sanaderom, načelnikom Željkom Popovićem, potpredsjednicima Slavkom Gauš i Zoranom Smolićem, zamjenikom načelnika Borisom Banjanom i članom Predsjedništva Ivicom Glasom, povodom obilježavanja 140. obljetnice Hrvatske vatrogasne zajednice i mjeseca svibnja – mjeseca zaštite od požara.

Izaslanstvo Hrvatske vatrogasne zajednice izvijestilo je Predsjednicu Republike o aktualnom stanju u hrvatskom vatrogastvu, naglasivši pritom da su hrvatski vatrogasci odlično organizirani i spremni za ovogodišnju ljetnu sezonu borbe protiv požara, uspješno djelujući u prevenciji i gašenju požara. Pritom je istaknuto i njihovo opće društveno značenje koje imaju u zajednici.

Članovi izaslanstva posebno su istaknuli važnost daljnjeg očuvanja i unaprjeđenja dobrovoljnog vatrogastva, a dotaknulo se i potanje ustrojstva Hrvatske vatrogasne zajednice te mogućim novim zakonskim rješenjima. Istaknut je velik ugled našeg cjelokupnog vatrogastva u inozemstvu, pri čemu je istaknuto kako se moraju iskoristiti sve mogućnosti u vezi s daljnjim unaprjeđenjem rada Hrvatske vatrogasne zajednice. 
Predsjednica Republike čestitala je vatrogascima njihov mjesec zaštite od požara te zahvalila na svemu što čine u zaštiti ljudi i imovine od požara.

 

Izvor : hvz.hr

 

 

HPB: 2390001-1100348865
Broj žiro računa ZAKLADE KORNAT

Copyright © 2024 | Vatrogasna zajednica Šibensko-kninske županije | Sva prava pridržana | Web dizajn i razvoj: MEDIAN kreativna rješenja