19.04.2024   •     +385 (22) 200 293   •     vz@vzskz.hr
 

 

  11.06.2016 09:17

U DV „Šibenski tići“ održana radionica o prevenciji šumskih požara

 

„Holistički model integralne zaštite od šumskih požara – HOLISTIC“ U okviru projekta HOLISTIC, u dječjem vrtiću „Šibenski tići“ održana radionica za djecu predškolskog uzrasta u cilju edukacije i podizanja svijesti o prevenciji šumskih požara.

Župan Goran Pauk je pozdravio prisutne i objasnio mališanima o kakvom je projektu riječ, te im podijelio bojanke kroz koje će učiti o očuvanju šume i što napraviti ukoliko dođe do požara. „Vjerujem da vi već znate broj telefona koji je potrebno nazvati ukoliko uočite požar kako bi ovi naši hrabri momci došli i ugasili ga“- rekao je župan te istaknuo da je svibanj mjesec zaštite od požara kad se brojnim aktivnostima želi potaknuti ljude i djecu da uče o zaštiti od požara i paze na naše šume, kuće i sve što nas okružuje.

Bojanka je izrađena kako bi mališane na prikladan način bolje upoznali s opasnostima koje vatra nosi, a osim toga autorica bojanke Zdenka Bilušić na uočljiv je način prikazala broj „112“ koji trebaju zvati u slučaju opasnosti ili nesreće.

Djecu su posebno obradovali predstavnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Šibenik prezentacijom vatrogasnog vozila i opreme koja se koristi prilikom gašenja požara.

Podsjetimo, „Holistički model integralne zaštite od šumskih požara – HOLISTIC“ je strateški projekt financiran iz pretpristupnog fonda Europske unije IPA Jadranska prekogranična suradnja, u kojem Šibensko-kninska županija sudjeluje kao projektni partner uz još 19 projektnih partnera iz Hrvatske, Italije, Srbije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Albanije, Crne Gore i Grčke. Raspoloživi budžet za Šibensko - kninsku županiju iznosi 440.478,11 €, od čega Europska unija sufinancira 85% cjelokupnog iznosa, a Fond za sufinanciranje projekata na lokalnoj i regionalnoj razini još dodatnih 9%.

Cilj projekta, koji je započeo u listopadu 2013. godine a traje do rujna 2016. godine, je podržati održivo zajedničko upravljanje prirodnim resursima prevencijom šumskih požara i zaštitom javnih zgrada od posebnog značaja od potresa te podržati održivu uporabu biomase zaštitom vrijednih prirodnih resursa, istodobno razvijajući prekograničnu suradnju jadranskog područja.

 

   Ključne riječi:  

 

 

 

 

HPB: 2390001-1100348865
Broj žiro računa ZAKLADE KORNAT

Copyright © 2024 | Vatrogasna zajednica Šibensko-kninske županije | Sva prava pridržana | Web dizajn i razvoj: MEDIAN kreativna rješenja