19.03.2024   •     +385 (22) 200 293   •     vz@vzskz.hr
 

 

  18.04.2018 10:48

Predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović posjetila Županijski vatrogasni operativni centar Šibenik i ŽC 112 Šibenik

 

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović posjetila je jučer, 17. travnja 2018. godine u pratnji župana Šibensko-kninske županije Gorana Pauka Županijski vatrogasni operativni centar Šibenik i Županijski centar 112 Šibenik. Predsjednicu su dočekali pročelnik Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Šibenik Milovan Kević, načelnik Državnog informacijskog i komunikacijskog sustava zaštite i spašavanja DUZS-a Davor Spevec i zapovjednik Vatrogasne zajednice Šibensko-kninske županije Darko Dukić.

Cilj posjeta bilo je upoznavanje Predsjednice s projektom “HOLISTIC”, kojemu je jedan od ciljeva bilo unaprjeđenje sustava protupožarne zaštite kroz razvoj sustava za ranu detekciju požara uspostavom motrilačkih jedinica (kamera) te kompatibilnih softverskih rješenja koja omogućavaju ranu intervenciju vatrogasnih jedinica i samim time smanjuju razinu šteta prouzrokovanih požarima, između ostalih, i u jednom dijelu Šibensko-kninske županije, a koji je u punoj funkcionalnosti od 2017. godine.

Predsjednica je također upoznata i s projektom Hrvatskih šuma “STRIBOR”, koji ima za cilj uspostavljanje videonadzora na području Šibensko-kninske i ostalih priobalnih županija, ali i opremanje operativnih centara županijskih vatrogasnih zajednica Zadarske, Šibensko–kninske, Splitsko-dalmatinske te Dubrovačko-neretvanske županije. Također je predstavljen i testni digitalni model radiokomunikacije “CRONECT”, tvrtke Odašiljači i veze, u kojem je kroz dispečerski centar prikazana mogućnost komunikacije sa snagama na terenu. Kako bi vjerno prikazali mogućnosti ovog modela, prilikom prezentacije je uspostavljena komunikacija uživo s vatrogascima u Karlovcu.

Predsjednica Grabar-Kitarović privremeno je preselila svoj ured u Šibensko-kninsko županiju od 17. do 19. travnja 2018. godine, u sklopu kojega je održan i ovaj posjet.

 

 

HPB: 2390001-1100348865
Broj žiro računa ZAKLADE KORNAT

Copyright © 2024 | Vatrogasna zajednica Šibensko-kninske županije | Sva prava pridržana | Web dizajn i razvoj: MEDIAN kreativna rješenja