29.03.2024   •     +385 (22) 200 293   •     vz@vzskz.hr
 

 

  13.04.2010 14:44

Veliki požar u marini Solaris: izgorjelo devet brodova

 

Prema posljednjim informacijama, u noćašnjem požaru u marini Solaris kod Šibenika u potpunosti je izgorjelo devet plovila dužine između 10 i 12 metara koji su bili na morskom vezu, dok su dva plovila djelomično oštećena.

Prema posljednjim informacijama, u noćašnjem požaru u marini Solaris kod Šibenika u potpunosti je izgorjelo devet plovila dužine između 10 i 12 metara koji su bili na morskom vezu, dok su dva plovila djelomično oštećena. Po riječima glasnogovornice Policijske Uprave Šibensko-kninske Marice Kosor o uzrocima požara i materijalnoj šteti još se ne može govoriti. Naglasila je da je očevid tek počeo te da se izgorjeli brodovi koji su potonuli najprije trebaju izvaditi iz mora. Kosor je kazala i da u ovom slučaju nije došlo do nikakvog ekološkog zagađenja mora. Među izgorjelim brodicama su i dva plovila u vlasništvu Branka Kovačeva, pilota za navođenje brodova kroz šibenski kanal. –Nisam očekivao ovakvo nešto i još sam u šoku. Sinoć su me zvali oko 3.25 sati, zatekao sam veliki požar međutim nisam mogao doći na lice mjesta jer su ga osiguravali policija i vatrogasci. Čule su se eksplozije i detonacije i posvuda je padala zapaljena staklena vuna-rekao je Kovačev. Šteta samo na njegova dva broda procjenjuje se na oko 200 000 eura. Među devet brodova koji su noćas oko dva sata izgorili u požaru u marini hotelskog naselja Solaris, u potpunosti je izgorio i brod Jadran u vlasništvu Grada Šibenika. Riječ je o brodu koji je za potrebe provođenja programa međugeneracijske solidarnosti kupilo Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti još 2005. godine. Protekle četiri godine brod je dva puta tjedna prometovao prema šibenskim otocima gdje je opskrbljivao 80 korisnika u sklopu programa Dnevnog boravka i pomoći u kući starijim osobama na području Grada Šibenika.
Vatrogasci JVP Šibenik dobili su dojavu o požaru u marini Solaris u 2,10 sati a nakon što su izašli na teren s četiri vozila i deset vatrogasaca utvrđeno je kako su plovila u vodi, a ne na suhom vezu. Zbog toga je u gašenje bio uključen i EKO-brod, a zbog zagađenja su postavljene i EKO-brane. Požar je lokaliziran u 4.26 sati, a ugašen u 5.12 sati.



 

 

HPB: 2390001-1100348865
Broj žiro računa ZAKLADE KORNAT

Copyright © 2024 | Vatrogasna zajednica Šibensko-kninske županije | Sva prava pridržana | Web dizajn i razvoj: MEDIAN kreativna rješenja