25.04.2024   •     +385 (22) 200 293   •     vz@vzskz.hr
 

 

  20.02.2010 13:48

Požar stambenog objekta u Pokrovniku

 

Vatra i olujno jugo za manje od 10 minuta "progutali" obiteljsku kuću u Pokrovniku

Tijekom olujnog juga čiji udari su na mahove prelazili 100 km/h i obilne kiše koja je u petak u večernjim satima potopila drniški kraj, u zaseku Brnardići kod Pokrovnika, iznenada nastali požar u potpunosti je iza manje od deset minuta obiteljsku kuću supružnika Stipana i Ane Brnardić pretvorio u zgarište.

Plamen se pojavio i brzo rasplamsala na katu kuće, pri čemu je zahvatio krovište i podni tavan koji se opožaren za samo nekoliko minuta urušio i vatru prenio u prizemlje zajedno s dijelovima plamtećeg namještaja.
Tog trenutka u krajnje kaotičnoj i po život opasnoj situaciji 75-godišnji Stipan Brnardić i njegova pet godina mlađa supruga, premda krajnje lošeg zdravlja, krenuli su u nemoguću misiju spašavanja svoje imovine, od koje su ih teškom mukom, vodeći računa o njihovim životima, odvratili susjedi koji su do dolaska vatrogasaca iz obora oslobodili stado ovaca koje se razbježalo u olujnu noć.

Rano ujutro u osvit zore i dok se iz opožarene kuće još dimilo, supružnike Brnardiće pronašli smo u pušnici oko vatre na stoljetnom kominu i okružju stada ovaca među kojima su pronašli privremeno utočište.

Svjesan svega,ponosna starina Stipan, koji je u malo vremena doživio teške obiteljske kalvarije, u svemu se najprije informirao da li je netko od susjeda koji su mu pomagali u spašavanju možda ozlijeđen, te kratko kazao - Hvala Bogu, ovo su naši križevi na leđima i moramo ih do smrti časno i ponosno nositi,te je najvažnije da nitko od susjeda ili vatrogasaca nije stradao.

Na mjesto požariša u subotu su na očevid izašli krimtehničari drniške policije, te se neslužbeno doznajemo,kako je požar tijekom oluje nastao na elektroinstalacijama, dok je nastala šteta na kući Brnardićevih procijenjena kao totalna.

 

 

HPB: 2390001-1100348865
Broj žiro računa ZAKLADE KORNAT

Copyright © 2024 | Vatrogasna zajednica Šibensko-kninske županije | Sva prava pridržana | Web dizajn i razvoj: MEDIAN kreativna rješenja