29.03.2024   •     +385 (22) 200 293   •     vz@vzskz.hr
 

 

  22.02.2010 14:35

Obitelji poginulih vatrogasaca s autorom spomenika

 

Danas će u Gradskoj knjižnici Juraj Šižgorić biti otvorena izložba radova pristiglih na pozivni natječaj Ministarstva kulture za idejno rješenje spomenika tragično poginulim vatrogascima na Velom Kornatu.

Danas će u Gradskoj knjižnici Juraj Šižgorić biti otvorena izložba radova pristiglih na pozivni natječaj Ministarstva kulture za idejno rješenje spomenika tragično poginulim vatrogascima na Velom Kornatu. Bit će to prilika da se i članovi obitelji stradalih vodičkih, tišnjanskih i šibenskih vatrogasaca upoznaju s pobjedničkim radom, ali i radovima koji su bili u konkurenciji, a ukupno ih je bilo 20.
Prije tjedan dana izložba je bila upriličena u Zagrebu u Klovićevim dvorima, ali nitko od rodbine poginulih nije se odazvao pozivu na prezentaciju. Izložba u Šibeniku bit će otvorena u 10 sati za obitelji, u 12 za javnost, a očekuje se i dolazak autora pobjedničkog rada, arhitekta Nikole Bašića.

Kako saznajemo, Bašićevo idejno rješenje trebalo bi doživjeti neke manje korekcije u skladu s primjedbama obitelji poginulih, a o tome će više riječi biti u ponedjeljak prilikom njihova susreta s autorom spomenika.

Kako saznajemo, do treće godišnjice najveće vatrogasne tragedije kod nas, u kojoj je 30. kolovoza 2007. g. stradalo 12 vatrogasaca, osim spomenika bit će izgrađen i pristupni put te rekonstruirano mulo u pristaništu na Velom Kornatu.

 

 

HPB: 2390001-1100348865
Broj žiro računa ZAKLADE KORNAT

Copyright © 2024 | Vatrogasna zajednica Šibensko-kninske županije | Sva prava pridržana | Web dizajn i razvoj: MEDIAN kreativna rješenja