28.03.2024   •     +385 (22) 200 293   •     vz@vzskz.hr
 

 

  18.10.2010 15:49

PREZENTACIJA ZIEGLER NOVITETA U VODICAMA

 

U prostorima DVD Vodice 14.10.2010. održana je prezentacija vatrogasnih vozila i opreme iz programa ZIEGLER.

U prostorima DVD Vodice 14.10.2010. održana je prezentacija vatrogasnih vozila i opreme iz programa ZIEGLER.
Na prezentaciji su predstavljena slijedeća vatrogasna vozila:

Navalno vatrogasno vozilo TLF 20/30, MAN 13.280

Vozilo za gašenje šumskih požara TLF 10/25, Unimog U20

Autocisterna TLF 20/85

Vozilo za prijevoz ROLO kontejnera

Uz predstavljanje vatrogasnih vozila, predstavljena je i vatrogasna oprema (vatrogasne cijevi Ziegler, vatrogasni aparati Gloria, zračni uskočni jastuk, komplet za punjenje vatrogasnih aparata).

Na prezentaciji je sudjelovalo preko 80 vatrogasaca iz četiri županije: Šibensko-kninske, Dubrovačko-neretvanske, Splitsko-dalmatinske i Zadarske. Najveće zanimanje izazvao je potpuni novitet na našem tržištu – vozilo za prijevoz ROLO kontejnera. Konkretno, na prezentaciji je prikazano vozilo s hidrauličkim navlakačem MB Actros 2, te RW vatrogasni kontejnerski spremnik za tehničke intervencije. Vatrogascima su prezentirane sve mogućnosti ovakvog tipa nadogradnje, gdje se samo jednim vozilom rješava mnogo problema. Osim kontejnerskih spremnika za tehničke intervencije (RW) u ponudi postoje različiti tipovi kontejnerskih spremnika (KS) – KS za zaštitu dišnih organa, KS za zaštitu od zračenja, dekontaminacijski KS, zapovjedni KS, GW - za kemijske akcidente, KS za spašavanje iz ruševina, KS vatrogasnih cijevi, KS za zaštitu okoliša, KS za pomoć pri željezničkim nesrećama, KS za izvanredne situacije, KS za sanaciju kod naftnih nezgoda, KS ABC prah, KS CO2, KS voda, KS pjena, KS kombinacija sredstava za gašenje, KS posebnih sredstava za gašenje, KS s čamcem i za spašavanje na vodi, KS cisterna, KS za prijevoz rasutih tereta, KS mobilna baza, multifunkcijski KS a moguće je izraditi i KS po narudžbi.

Vozilo koje je izazvalo oduševljenje je i vatrogasna cisterna. Radi se također o novitetu – nadogradnja je jednodijelna, potpuno plastična. Ovakvo vozilo mnogo je lakše, jeftinije i potpuno otporno na koroziju.
Na vozilima su prezentirana najnovija tehnološka dostignuća, konstrukcijska rješenja i elementi nadogradnje, ali i svi oni detalji koji Ziegler smještaju na sam vrh vatrogasne tehnike – sigurnost prije svega.

I usprkos lošijem - kišnom vremenu, Ziegler i vatrogasci pokazali su kako je moguće zajedničkim snagama razvedriti dan

 

 

HPB: 2390001-1100348865
Broj žiro računa ZAKLADE KORNAT

Copyright © 2024 | Vatrogasna zajednica Šibensko-kninske županije | Sva prava pridržana | Web dizajn i razvoj: MEDIAN kreativna rješenja