23.04.2024   •     +385 (22) 200 293   •     vz@vzskz.hr
 

 

  10.12.2010 18:24

Vježba pripravnosti kod iznenadnog onečišćenja mora na području Šibensko-kninske županije

 

Županijska skupština Šibensko-kninske županije je na 7. sjednici usvojila Plan intervencija kod iznenadnih onečišćenja mora na području Šibensko-kninske županije. Plan intervencija kod iznenadnih onečišćenja mora na području Šibensko-kninske županije je dokument koji utvrđuje postupke i mjere spremnosti za intervencije u slučaju iznenadnog onečišćenja mora i izvanrednog prirodnog događaja u moru unutar granica Šibensko-kninske županije.

Županijska skupština Šibensko-kninske županije je na 7. sjednici usvojila Plan intervencija kod iznenadnih onečišćenja mora na području Šibensko-kninske županije. Plan intervencija kod iznenadnih onečišćenja mora na području Šibensko-kninske županije je dokument koji utvrđuje postupke i mjere spremnosti za intervencije u slučaju iznenadnog onečišćenja mora i izvanrednog prirodnog događaja u moru unutar granica Šibensko-kninske županije. Svrha Plana je osigurati učinkovite, primjerene i pravovremene intervencije u slučaju iznenadnog onečišćenja mora ili prijetnje da će do njega doći, sa ciljem smanjenja štete u morskom okolišu i na prirodnim resursima, kao i smanjenje štetnih utjecaja iznenadnog onečišćenja na gospodarstvo i zaštitu života, zdravlja i kvalitetu života stanovništva.

Sukladno usvojenom Planu, u cilju postizanja potrebne razine spremnosti Županijski operativni centar Šibensko-kninske županije proveo je 8. prosinca 2010. godine vježbu pripravnosti kod iznenadnog onečišćenja mora. Scenarij vježbe je predvidio izlijevanje nafte prilikom sudara dvaju brodova u blizini Jadrije, pri čemu je određena količina goriva istekla u more, a zatim došla i do obale. Ova vježba imala je za cilj uvježbati članove Županijskog operativnog centra Šibensko-kninske županije u planiranju i izvođenju aktivnosti na sanaciji onečišćenja i provjeriti spremnost kroz međusobnu koordinaciju, planiranje, pripremu i provedbu akcije radi smanjenja šteta u okolišu izazvanih iznenadnim onečišćenjem mora i obale.

 

 

HPB: 2390001-1100348865
Broj žiro računa ZAKLADE KORNAT

Copyright © 2024 | Vatrogasna zajednica Šibensko-kninske županije | Sva prava pridržana | Web dizajn i razvoj: MEDIAN kreativna rješenja