20.04.2024   •     +385 (22) 200 293   •     vz@vzskz.hr
 

 

  08.02.2011 10:21

APEL GRAĐANIMA

 

Apeliramo na građane da tijekom spaljivanja korova,suhe trave i ostalog niskog raslinja budu pažljivi pri rukovanju vatrom ili lako zapaljivim predmetima.

Apeliramo na građane da tijekom spaljivanja korova,suhe trave i ostalog niskog raslinja budu pažljivi pri rukovanju vatrom ili lako zapaljivim predmetima.
U vremenskom periodu od 01.veljače na prostoru Šibensko kninske županije ukupno je buknulo 110 požara otvorenog prostora.Na gašenju požara angažirano je 370 vatrogasaca,4Canadera i 1 Air Tractor.Osim materijalne štete prouzročene požarom,angažman navedeni snaga iziskuju i trošenje financijskih sredstava.
Stoga apeliramo na građane da tijekom radova na čišćenju poljoprivrednih i drugih površina, kao i spaljivanja korova,suhe trave i ostalog niskog raslinja,budu posebno pažljivi pri rukovanju vatrom ili lako zapaljivim predmetima te da poštuju odluke lokalne samouprave o spaljivanju korova,trave i drugog otpada u kojoj su propisani uvjeti spaljivanja.

Ako osoba koja spaljuje korov loži vatru na otvorenom prostoru ne može donijeti sigurnosnu procjenu o mogućim posljedicama ,dužna je obavijestiti najbližu vatrogasnu postrojbu o svojoj namjeri spaljivanja.

Napominjemo da je spaljivanje korova i loženje vatre na otvorenom prostoru za vrijeme vjetra i noći zabranjeno, a za svako izazivanje požara iz nehaja predviđena je visoka novčana kazna

 

 

HPB: 2390001-1100348865
Broj žiro računa ZAKLADE KORNAT

Copyright © 2024 | Vatrogasna zajednica Šibensko-kninske županije | Sva prava pridržana | Web dizajn i razvoj: MEDIAN kreativna rješenja