04.04.2020   •     +385 (22) 200 293   •     vzz-sibenik@si.t-com.hr
 

 

  26.02.2010 14:11

Nafta iz rijeke Po zasad ne prijeti Jadranu

 

Talijanski veleposlanik u Zagrebu Alessandro Pignatti Morano Di Custoza izvijestio je danas državnog tajnika za more Marija Babića kako je onečišćenje naftom rijeke Po pod nadzorom te da zasad ne prijeti opasnost izlijevanja nafte u Jadransko more.

Naporom talijanskih službi zaustavljen je najveći dio onečišćenja kod Piacenze u području Isola Serafini i Roviga, a dodatne barijere postavljene su prije ušća rijeke Po te na samom ušću, priopćeno je iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture RH.

S obzirom na sadašnji razvoj događaja talijanska strana izrazila je hrvatskom Ministarstvu uvjerenje kako je isključena mogućnost da naftno onečišćenje dođe do Jadranskog mora.

Prema dobivenim informacijama od talijanskog Centra za traganje i spašavanje na moru, iz rafinerije kraj Monze u rijeku Lambro izlilo se oko tisuću tona nafte koja se zatim proširila na rijeku Po.

Sinoć se sastao hrvatski državni Stožer za provedbu Plana intervencija kod iznenadnih onečišćenja mora te poduzeo sve preventivne aktivnosti na zaštiti Jadrana, naloživši županijskim stožerima da stave u pripravnost stručne službe i tehnička sredstva u cilju preventivnih i zaštitnih mjera, navodi glasnogovornica Ministarstva mora Marina Halužan.


 

 

HPB: 2390001-1100348865
Broj žiro računa ZAKLADE KORNAT

Copyright © 2020 | Vatrogasna zajednica Šibensko-kninske županije | Sva prava pridržana | Web dizajn i razvoj: MEDIAN kreativna rješenja