12.05.2024   •     +385 (22) 200 293   •     vz@vzskz.hr
 

 

  27.12.2011 16:08

TUŽNA VIJEST Preminuo splitski glumac Ante Čedo Martinić

 

Nakon duge i teške bolesti jutros je u 4 sata u splitskom KBC-u preminuo splitski glumac Ante Čedo Martinić

Nakon duge i teške bolesti jutros je u 4 sata u splitskom KBC-u preminuo splitski glumac Ante Čedo Martinić.Rođeni Pučišćanin ostat će zapamćen po brojnim ulogama na kazališnim daskama, poput one u Spli'skom akvarelu, te angažmanima u brojnim serijama, primjerice Odmori se zaslužio si, Loza, Villa Marija, Ponos Ratkajevih, Ruža vjetrova, Novo doba, a Splićani će ga pamtiti i kao cara Dioklecijana na Dioklecijanovim danima.
Prilikom obilježavanja treće godišnjice kornatske tragedije na otvaranju spomen parka stradalom vatrogascima na otoku Kornatu sa klapom Kampanel izveo je pjesmu KRIŽI.
Prerana smrt zatekla ga je u 51. godini, točno godinu dana nakon što je otkrio da boluje od adenokarcinoma koji je metastazirao.
Unatoč tome, Martinić nije gubio nadu, o čemu je prije nešto više od mjesec dana progovorio i za Slobodnu Dalmaciju, kada je poručio da se ne predaje.

- Kad me pitaju kako sam, kažem na dane, guram dalje. Ne predajem se i ne odustajem od života - kazao je Čedo Martinić.

 

 

HPB: 2390001-1100348865
Broj žiro računa ZAKLADE KORNAT

Copyright © 2024 | Vatrogasna zajednica Šibensko-kninske županije | Sva prava pridržana | Web dizajn i razvoj: MEDIAN kreativna rješenja