15.05.2024   •     +385 (22) 200 293   •     vz@vzskz.hr
 

 

  05.02.2012 08:14

Održana hitna sjednica Stožera za zaštitu i spašavanje Šibensko-kninske županije

 

Zbog iznimno loših vremenskih prilika i poteškoća koje su nastale prouzročene snježnom olujom , danas je hitno održana sjednica Stožera za zaštitu i spašavanje Šibensko-kninske županije kojim je predsjedao župan Goran Pauk. Na današnjoj sjednici župan Pauk proglasio je elementarnu nepogodu za područje čitave Šibensko-kninske županije.

Zbog iznimno loših vremenskih prilika i poteškoća koje su nastale prouzročene snježnom olujom , danas je hitno održana sjednica Stožera za zaštitu i spašavanje Šibensko-kninske županije kojim je predsjedao župan Goran Pauk. Na današnjoj sjednici župan Pauk proglasio je elementarnu nepogodu za područje čitave Šibensko-kninske županije. Također je donesen zaključak da Državna uprava za zaštitu i spašavanje – Područni ured Šibenik zatraži od Ministarstva obrane RH da se u službu pročišćavanja cesta u županiji stave na raspolaganje dvije ralice koje Hrvatska vojska ima u Kninu.
Prioritet u čišćenju imat će ključni pravci u županiji prema bolnicama, policiji i vatrogascima, točnije svim službama koje sudjeluju u normalizaciji stanja. Iz stožera je upućen apel svim žiteljima županije da, ukoliko nemaju zimsku opremu, ne voze svoje automobile jer izazivaju dodatne probleme. Naime, mnogi automobili bez zimske opreme su ostali na prometnicama pa onemogućavaju ralicu u čišćenju. Također je donesen zaključak kojim se predlaže jedinicama lokalne samouprave na području županije, a koje do sada nisu osnovale Stožer za zaštitu i spašavanje, da ih hitno osnuju.

 

 

HPB: 2390001-1100348865
Broj žiro računa ZAKLADE KORNAT

Copyright © 2024 | Vatrogasna zajednica Šibensko-kninske županije | Sva prava pridržana | Web dizajn i razvoj: MEDIAN kreativna rješenja