03.05.2024   •     +385 (22) 200 293   •     vz@vzskz.hr
 

 

  02.04.2013 17:01

Osposobljavanje pripadnika vatrogasnih postrojbi za navođenje protupožarnih zrakoplova

 

U javnoj vatrogasnoj postrojbi grada Šibenika započelo je osposobljavanje pripadnika javnih vatrogasnih postrojbi Šibenik,Drnš,Knin,Vodica te dobrovoljnih vatrogasnih društava Sv.Juraj-Kistanje i Ervenik za navođenjenje protupožarnih zrakoplova.

U javnoj vatrogasnoj postrojbi grada Šibenika započelo je osposobljavanje pripadnika javnih vatrogasnih postrojbi Šibenik,Drnš,Knin i Vodica te dobrovoljnih vatrogasnih društava Sv.Juraj-Kistanje i Ervenik za navođenjenje protupožarnih zrakoplovana vatrogasnim intervencijama.
Sukladno nastavnom planu i programu osposobljavanja tijekom tri dana dvadeset pet polaznika steći će osnovna znanja o upotrebi zračnih snaga na požarima otvorenog prostora,sa osvrtom na tehničke karakteristike zrakoplova koji se koriste na požarima otvorenog prostora.
Uz upoznavanje sa osnovnim tehničkim karakteristika polaznici će biti upoznati i sa sigurnosnim mjerama koje je potrebno poduzimati kod gašenja požara otvorenog prostora gdje se koriste zračne snage.
Osposobljavanje je otvorio Županijski vatrogasni zapovjednik Šibensko kninske županije Darko Dukić koji je sve prisutne polaznike još jednom podsjetio koliko je važno osposobljavanje. Kandidate će osposobljavati zapovjednik DIP-a pomoćnik glavnog vatrogasnog zapovjednika za priobalje Tomislav Vuko,bojnik Davor Turković zapovjednik protupožarne eskadrile 93 ZB Zemunik, satnik Stjepan Jović zapovjednik helikopterske baze Divulje
Nakon teoretskog dijela polaznici će proći i praktični dio gdje će se na pisti ZB Zemunik upoznati sa canaderima i air traktorima ,dok će se u ZB Divulje upoznati sa helikopterskim radom.
Nakon teoretskog i praktičnog dijela polaznici polažu ispit gdje će pokazati svoja stečena znanja
Nadamo se da će navedeno osposobljavanje pridonijeti sto kvalitetnijem radu vatrogasaca i zračnih snaga na požarima otvorenog prostora.

 

 

HPB: 2390001-1100348865
Broj žiro računa ZAKLADE KORNAT

Copyright © 2024 | Vatrogasna zajednica Šibensko-kninske županije | Sva prava pridržana | Web dizajn i razvoj: MEDIAN kreativna rješenja