26.04.2024   •     +385 (22) 200 293   •     vz@vzskz.hr
 

 

  11.04.2014 10:16

Otvoren 10.stručni skup vatrogasaca

 

U Opatiji 10.04.2014. u 9:00 u Hotelu Ambasador otvoren je 10. stručni skup vatrogasaca

U Opatiji je otvoren 10. stručni skup vatrogasaca namijenjen svim sudionicima sustava zaštite od požara. Ovaj dvodnevni seminar, u trajanju od 10. do 11. travnja, okupio je brojne izlagače i više od 270 sudionika na međunarodnoj radionici u sklopu EU projekta HOLISTIC (Holistički model intergralne zaštite od šumskih požara).

Teme koje se izlažu danas, prvog dana seminara, tiču se osposobljavanja vatrogasaca, vođenja i zapovijedanja, zaštite od požara u gospodarstvu te suvremenih pristupa u zaštiti života i zdravlja. Drugog dana skupa, u cijelosti posvećenog požarima raslinja, sudionici HOLISTIC - radionice, upoznat će sve sudionike skupa s vlastitim sustavom zaštite u okviru tema o kojima će raspravljati na prethodnoj radionici.

Otvorenju stručnog skupa su prisustvovali i župan Primorsko-goranske županije Zlatko Komadina, gradonačelnik Opatije Ivo Dujmić, ravnatelj Državne uprave za zaštitu i spašavanje Jadran Perinić, glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković te predsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice Ante Sanader, ujedno i i jedan od predavača na skupu.

„Hrvatska vatrogasna zajednica velik značaj daje osposobljavanju vatrogasaca od kojih se očekuje spremnost na sve izazove koji se pred njih svakodnevno postavljaju. Važan aspekt ovakvih skupova je i izmjena iskustava“ – rekao je Sanader na otvaranju.

I ravnatelj Perinić je pohvalio organizaciju ovakvih skupova naglasivši da je vatrogastvo još uvijek neistraženo područje unutar kojeg ima još puno prostora za unaprijeđenje.

„Vatrogasci su uvijek prvi na terenu i spremni na sve, a to ste dokazali i tijekom nedavnog ledenog nevremena koje je pogodilo Primorsko-goransku županiju“, rekao je župan Komadina i dodao: „Odradili ste velik posao i ja Vam se još jednom u ime Županije zahvaljujem“.

                                                                                                                                                     Izvor:www.hvz.hr

 

 

HPB: 2390001-1100348865
Broj žiro računa ZAKLADE KORNAT

Copyright © 2024 | Vatrogasna zajednica Šibensko-kninske županije | Sva prava pridržana | Web dizajn i razvoj: MEDIAN kreativna rješenja