26.04.2024   •     +385 (22) 200 293   •     vz@vzskz.hr
 

 

  08.10.2014 11:33

Projekt „Adriatic Model Forest“ – AMF

 

„Adriatic Model Forest“ je međunarodni projekt financiran iz pretpristupnog fonda Europske unije IPA ADRIATIC - Jadranske prekogranične suradnje, u kojem Šibensko-kninska županija sudjeluje kao projektni partner. Nositelj projekta je Hrvatski šumarski institut, a u projektu sudjeluje još 9 projektnih partnera iz Hrvatske, Italije, Srbije, Bosne i Hercegovine, Albanije, Crne Gore i Grčke.

„Adriatic Model Forest“ je međunarodni projekt financiran iz pretpristupnog fonda Europske unije IPA ADRIATIC - Jadranske prekogranične suradnje, u kojem Šibensko-kninska županija sudjeluje kao projektni partner.  Nositelj projekta je Hrvatski šumarski institut, a u projektu sudjeluje još 9 projektnih partnera iz Hrvatske, Italije, Srbije, Bosne i Hercegovine, Albanije, Crne Gore i Grčke.

Cilj AMF projekta, koji traje do prosinca 2014. godine, je prijenos znanja i iskustva u osnivanju Modelne šume na partnere i njihove lokalne procese. Jedan od rezultata projekta će biti stvaranje modelne šume u Dalmaciji na području Šibensko-kninske i Splitsko-dalmatinske županije, a pomoću uhodane metodologije Mediteranske mreže modelnih šuma (Mediterranean model forest network - MMFNS), što će koordinirati Institut za jadranske kulture i melioraciju krša te Šibensko-kninska županija. 

Modelna šuma inovativan je koncept integrativnog upravljanja šumskim područjima, koje uključuje jedinice lokalne samouprave, javna i privatna poduzeća, interesne skupine te lokalno stanovništvo, s ciljem uravnoteženog i gospodarski održivog upravljanja ruralnim područjem. U upravljanju su uključeni gospodarski, prirodni, turistički, ekološki i društveni aspekti upravljanja određenim područjem.

Ukupni budžet projekta AMF iznosi 1.675.220,00 Eura.

 

 

 

HPB: 2390001-1100348865
Broj žiro računa ZAKLADE KORNAT

Copyright © 2024 | Vatrogasna zajednica Šibensko-kninske županije | Sva prava pridržana | Web dizajn i razvoj: MEDIAN kreativna rješenja